pondelok 10. decembra 2012

Výtvarka v kuchyni - maľujeme cviklou



Fascinuje ma farba niektorých kuchynských plodín. A vždy rozmýšľam, ako by sa dali výtvarne využiť. Dnes vám ukážem, ako sme sa zabávali s červenou repou.



Najskôr sme skúšali pečiatkovať surovou repou.
Prvé pokusy boli zaujímavé, ale výsledky neboli až tak estetické. Aj keď niektoré sa dali použiť napr. ako dopisný papier. 

Pečiatkované plátkami surovej repy.

Výsledok stačilo trochu dokreslíť čiernou centrofixkou.

Lepšie výsledky vznikli, keď sme cviklu najprv uvarili. Potom sme z jednotlivých plátkov vykrojili rôzne tvary pomocou vykrajovátok na perníky. Napr. zo srdiečok rôznej veľkosti vznikol zasnežený stromček.



Väčší tvar sme vystrihli z hubky na umývanie riadu. Potom sme ju namáčali do šťavy z repy a pečiatkovali na pripravené kúsky papiera.  Nápis sme písali pomocou vatovej tyčinky (do ucha)

Pečiatkovali sme tvarom vystrihnutým
z kuchynskej hubky...

Tu sa suší materiál na ďalšie tvorenie -
servítky nasiaknuté cviklovou šťavou.

Ešte dotvoriť gélovým perom a môžu sa posielať.

Podelíte sa aj vy s vlastným nápadom? Alebo ste skúsili tiež farbiť repou? Darilo sa?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Našli ste čo ste hľadali? Inšpiroval vás článok k vlastnej aktivite? Podeľte sa. Bude mi potešením a povzbudením, keď zanecháte odkaz v komentároch, alebo kliknete v miniankete pod článkom.

Hľadali ste niečo iné? Chýba vám nejaká doplňujúca informácia? Alebo sa chcete na spýtať na niečo konkrétne? Takisto môžete použiť komentáre, alebo môj e-mail. Odpoviem skoro a rada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...