piatok 30. septembra 2011

Kvietky do kvetov

.







Kvietky sú vyrobené zo staršieho plastového prestierania. Je to celkom jednoduché. Dáme dieťaťu k dispozícii vyradené (alebo priamo pre tvorbu kúpené) prestieranie,  nejaké kontúrové farby (čokoľvek, čo chytí na plast, sklo, hladké povrchy, skrátka aby sa to neodlupovalo) a nožnice (ak už vie strihať).

Požadovaný tvar (kvet, motýľ, čokoľvek) vystrihneme z fólie a dáme dieťaťu k dispozícii na zdobenie. Nenechajte sa zviazať motívom na pôvodnom prestieraní. Môžete ho využiť, alebo naopak strihať a zdobiť krížom cez vzor - po vystrihnutí vznikne celkom nový efekt. Nechceme vyfarbovať jednotlivé lupienky, radšej využime štruktúry - bodky, čiarky, oblúčiky... Preto použijeme kontúrovú farbu, aby bolo dieťa motivované využiť línie, nie plochy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Našli ste čo ste hľadali? Inšpiroval vás článok k vlastnej aktivite? Podeľte sa. Bude mi potešením a povzbudením, keď zanecháte odkaz v komentároch, alebo kliknete v miniankete pod článkom.

Hľadali ste niečo iné? Chýba vám nejaká doplňujúca informácia? Alebo sa chcete na spýtať na niečo konkrétne? Takisto môžete použiť komentáre, alebo môj e-mail. Odpoviem skoro a rada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...