štvrtok 27. októbra 2011

"Maľovanie" baterkou

Vyskúšajte si maľovanie svetlom. Je to jednoduché. Musíte nastaviť fotoaparát na nočné fotenie s dlhým časom (10 sekúnd, alebo aj viac), postaviť fotoaparát na statív (alebo aspoň na stabilnú podložku) a zábava sa môže začať. Nám sa osvedčilo fotiť na samospúšť, odpadol tak problém s načasovaním fotografie, aj nebezpečenstvo pohnutia aparátu. Ak máte fotoaparát s diaľkovým ovládaním, to je ešte lepšie.
Keď máte všetko nachystané, postavte sa do záberu s baterkou v ruke a pokým je na fotoaparáte otvorená clona, "kreslite" zažatou baterkou v priestore. Podobne ako sme kedysi pri táboráku kreslievali rozpáleným papekom kruhy vo vzduchu.

Je to zábavná aktivita aj pre pomerne malé deti. Užijú si hodne zábavy a vždy sa budú ponáhľať k displeju, aby skontrolovali, čo nakreslili. 







Môžete kresliť konkrétne obrázky, alebo abstraktné "čmáranice" a kompozície svetla a farieb. (My sme mali baterku, ktorá sa dá prepínať na červené alebo biele svetlo. Ďalšou možnosťou je použiť svietiaci náramok alebo iné (farebné?) zdroje svetla (napr. sviečku).












Inšpiráciu som našla na stránkach Made by Joel.
A tu si môžete pozrieť, ako "maľoval" svetlom samotný Picasso: http://www.life.com/gallery/24871/image/50695728/picasso-drawing-with-light .

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Našli ste čo ste hľadali? Inšpiroval vás článok k vlastnej aktivite? Podeľte sa. Bude mi potešením a povzbudením, keď zanecháte odkaz v komentároch, alebo kliknete v miniankete pod článkom.

Hľadali ste niečo iné? Chýba vám nejaká doplňujúca informácia? Alebo sa chcete na spýtať na niečo konkrétne? Takisto môžete použiť komentáre, alebo môj e-mail. Odpoviem skoro a rada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...