utorok 6. marca 2012

Sezónne obrázky

Pri hľadaní nejakého voľného rámiku pre jarné tvorenie som neplánovane objavila aj dáke "poklady" z dávnej minulosti. Tieto sezónne obrázky sme so synom vyrábali, keď mal cca 2 roky. Teraz už je to veľký mládenec, a na jeho dávnych výtvoroch sa už za ten čas podpísal zub času, ale aj tak som sa rozhodla ukázať vám ich. Možno niekoho inšpirujem.


Na jarný obrázok sme použili farebný podklad a niekoľko vylisovaných kvietkov. Zbierali aj lisovali sme ich  spoločne, kompozíciu uložil mladý samostatne, ja som mu len pomohla naniesť lepidlo.


Podobne jesenný obrázok vznikol z vylisovaných listov. Pôvodne sme urobili viacero obrázkov na stenu, ale dnes som našla už len tento jeden.


V lete sme si vyrobili spomienku na letnú dovolenku. Priniesli sme si zásobu mušličiek, ktoré sme potom prilepili obyčajným disperzným lepidlom na podklad z papiera. Keďže mušličky sú trojrozmerné, obrázok sme nechali bez krycieho sklíčka. Pôsobil pekne priestorovo.
(Vyrábal cca 2-ročný chlapec, pomohla som mu s nanášaním lepidla.)

V druhom rámiku tróni "rohož" pospletaná z listu akejsi palmy, čo nám padla pod ruku. To je už práca pre trochu väčšie deti, povedzme od 4-6 rokov.


Tento obrázok tvoril synak celkom sám. Rozmýšľam, či už mal vôbec rok... Akonáhle udrží dieťa fixku v ruke, môže sa podujať na podobný obrázok.

"Obraz" vznikol tak trochu náhodou. Syn sa mi vkradol k počítaču a páčilo sa mu, ako sa po stlačení klávesy  na obrazovke objavujú písmenká. Aj Enter objavil, takže si vedel urobiť nový riadok.
Jeho výtvor som potom vytlačila a nechala som ho voľne "čmárať" fixkami.
Potom už stačilo len vybrať vhodný výrez a zarámovať. Spomínam si, že nám tento "obraz" dlho zdobil stenu v predsieni. :)

******

A tu sú nejaké kompozície v priestorových rámikoch:


Asi sme maľovali v lete, lebo v odloženom rámiku sa zachovala táto letná kompozícia. Znovu som  použila prepletanú "rohož" z listov palmy (alebo nejakej vodnej šachoriny). Ako podklad slúži kópia akejsi slnečnej piesne (Slnko, slnko, poď na naše líčko?) z detskej knižky ľudových pesničiek.


A tu už máme aktuálny obrázok k predveľkonočnému obdobiu. Pozadie vyrábal syn, keď mal cca 2 roky. Vytrhal jednotlivé tvary, a rozkladal vysušené lupienky kvetov (ja som mu pod ne vždy kvapla lepidlo). Tentoraz sme kvety nelisovali, sú voľne poskrúcané.

******

Želám vám pokojnú prípravu na Veľkú noc a veľa radosti pri tvorení a zdobení svojich príbytkov.
A keď sa vám bude chcieť, nezabudnite sa podeliť o svoje výtvory, nápady, rady, či otázky. Každému komentáru sa poteším.
Letitia.

4 komentáre:

Našli ste čo ste hľadali? Inšpiroval vás článok k vlastnej aktivite? Podeľte sa. Bude mi potešením a povzbudením, keď zanecháte odkaz v komentároch, alebo kliknete v miniankete pod článkom.

Hľadali ste niečo iné? Chýba vám nejaká doplňujúca informácia? Alebo sa chcete na spýtať na niečo konkrétne? Takisto môžete použiť komentáre, alebo môj e-mail. Odpoviem skoro a rada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...