streda 11. apríla 2012

Zdobíme vajíčka - servítková technika

Vajíčka zdobené servítkovou technikou


Najskôr si pripravíme papierové obrúsky s vhodným vzorom.

Podľa potreby si pripravíme farebný podklad - my sme maľovali podklad na žltom vajíčku obyčajnou temperou. Stačí to, pretože farba sa neskôr zafixuje lakom na dekupáž, ale na hladkom vajíčku sa s temperou ťažšie pracuje. Musíme si dať pozor, aby sme nepretreli to isté miesto viackrát, inak by sa nám  farba zotierala.
Ak budete používať svetlý vzor (napr. biele kvietky na našom zelenom vajíčku), pozadie ešte nemaľujte, aby by vám nepresvitala farba cez bielu servítku. Na hnedé vajíčko si samozrejme môžeme pripraviť biely podklad.

Po zaschnutí podkladu môžeme lepiť jednotlivé vzory zo servítky. (Oddelíme si len vrchnú vrstvu obrúska, vystrihujeme, alebo vytrhávame vzory a lepíme na vajíčko pomocou lepidla na dekupáž. Ak nemáme, dá sa použiť disperzné lepidlo.) Je dobré používať malé kúsky servítky, inak by sa nám na oblom vajíčku obrúsok krčil.
Necháme dobre zaschnúť lepidlo a pretrieme ešte jednou vrstvou laku/lepu.
Teraz je čas domaľovať pozadie, ak ste to neurobili predtým. (Ako my na zelenom vajíčku) Na drsný lak chytá farba lepšie než na hladké vajíčko bez úpravy.

Na záver celú kraslicu ešte raz prelakujeme.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Našli ste čo ste hľadali? Inšpiroval vás článok k vlastnej aktivite? Podeľte sa. Bude mi potešením a povzbudením, keď zanecháte odkaz v komentároch, alebo kliknete v miniankete pod článkom.

Hľadali ste niečo iné? Chýba vám nejaká doplňujúca informácia? Alebo sa chcete na spýtať na niečo konkrétne? Takisto môžete použiť komentáre, alebo môj e-mail. Odpoviem skoro a rada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...