streda 11. apríla 2012

Zdobíme vajíčka - zlupovacie farby WindowColor

Vajíčka zdobené zlupovacími farbami: 




Táto technika je náročnejšia na čas, pretože musíme vždy po namaľovaní jednej strany čakať, kým zaschne najprv kontúra, potom výplň.

Pre lepšiu stabilitu pri maľovaní sme si pomohli stojančekmi z kúska rolky od toaletného papiera. Na stojančeku vajíčka aj schli.
Najprv namaľujeme kontúry z jednej strany, necháme vyschnúť aspoň hodinu (zatiaľ môžeme maľovať ďalšie vajíčko). Potom opatrne otočíme a namaľujeme kontúru z druhej strany. Necháme vyschnúť.

Po hodine môžeme vyplniť obrázok farbami. Znova čakáme kým farby vyschnú, aby sme mohli vajíčko otočiť a domaľovať druhú stranu.


Po úplnom zaschnutí farby (po 24 hodinách) sme vajíčka vyšúchali mastnými rukami (použili sme Indulonu, ale dá sa aj stolový olej, alebo kožka od slaniny). To preto, aby sa priľnavé zlupovacie farby nelepili na iné veci, ktorých sa budú dotýkať (napr. na susedné vajíčko).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Našli ste čo ste hľadali? Inšpiroval vás článok k vlastnej aktivite? Podeľte sa. Bude mi potešením a povzbudením, keď zanecháte odkaz v komentároch, alebo kliknete v miniankete pod článkom.

Hľadali ste niečo iné? Chýba vám nejaká doplňujúca informácia? Alebo sa chcete na spýtať na niečo konkrétne? Takisto môžete použiť komentáre, alebo môj e-mail. Odpoviem skoro a rada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...