nedeľa 1. januára 2012

Kvetinový škriatok


Vyrobte si pomocníčka kvetinového škriatka. Bude sa starať o vaše kvetinky, kým ste v škole alebo v škôlke. Taký škriatok sa rád rozpráva s rastlinkami a ony potom lepšie rastú. A ktovie, možno sa niekedy prihovorí aj vám... ;)

Budete potrebovať: 
Kúsok drôtu (postačí viazací drôt z kvetinárstva alebo zo železiarstva (Baumax, Hornbach a pod.)
Dve celé polovičky orechovej škrupinky
Kúsok modelovacej hmoty (použili sme samotvrdnúcu hmotu, ale dá sa aj z moduritu a pod. Prípadne použijete jednoduché cesto)
Nepovinne ďalšie prírodniny, špagátik, lep.

Ako postupovať: 
Z drôtu si oddelíme jeden dlhší kúsok - na telo a nohy, druhý kratší - na ruky. Dlhý drôtik v polovici prehneme, čím nám vznikne oblúčik na upevnenie hlavičky.
Kúsok pod oblúčikom pripojíme ruky a omotáme.


Zo samotvrdnúcej hmoty ušúľame guľôčku, ktorú pripevníme na horný oblúčik - to bude hlava.
Ďalší kúsok hmoty vtlačíme do polovičky orecha, vložíme drôtiky a priklopíme druhou polovicou orechovej škrupinky. Modelovacia hmota by mala vypĺňať celý priestor v škrupine. Môžeme pre istotu okraje škrupiny potrieť disperzným lepidlom (Herkules).


Dotvarujeme hlavičku. Z prechádzky sme si priniesli jednu bukvicu, tak sme ju hneď použili na škriatkovu čiapku. Vlasy sme nastrihali z kúska zeleného motúza a prilepili disperzným lepidlom k čiapke.
Oči vyznačíme obyčajnou ceruzkou, môžeme po zaschnutí domaľovať fixkou.


Dotvarujeme škriatkovi ruky a nohy. Dlane sme vytvarovali tak, že sme konce drôtika omotali okolo špajle. Trošku sa pohrajte s vyvážením nôh, aby vám škriatok nepadal a neprevracal sa. Ak by to nešlo, môžete ho upevniť v kvetináči pomocou drôtika, alebo špajle o ktorú sa bude opierať.



Škriatka umiestnime do kvetináča, alebo hoci do takejto machovej krajinky


Prípadne ho môžete poslať k niekomu, koho máte radi - aby mu strážil šťastie po celý nový rok.

***

Ak ste sa inšpirovali a budete tiež vyrábať niečo podobné, prosím podeľte sa s nami v komentároch. Chcela by som vidieť vaše dielka, určite sa škriatkovia budú chcieť navzájom zoznámiť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Našli ste čo ste hľadali? Inšpiroval vás článok k vlastnej aktivite? Podeľte sa. Bude mi potešením a povzbudením, keď zanecháte odkaz v komentároch, alebo kliknete v miniankete pod článkom.

Hľadali ste niečo iné? Chýba vám nejaká doplňujúca informácia? Alebo sa chcete na spýtať na niečo konkrétne? Takisto môžete použiť komentáre, alebo môj e-mail. Odpoviem skoro a rada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...