streda 28. novembra 2012

Vianoce pre vtáčiky

Výroba pochúťok pre vtáčiky sa nám nejako zapáčila. Tentoraz sme vyrábali tukové košíčky a semienkové zápichy. Že čo to je? Tu je návod:




Tukové košíčky:
Pripravíme si košíčky na mufiny. Aby lepšie držali tvar, môžete ich vložiť do obalu na vajíčka. Košíčky naplníme zmesou pre vtáčiky a zalejeme rozpusteným tukom. Do každého košíčka zapichneme špajlu, alebo slamku, ktorá bude slúžiť ako "stopka" na zapichnutie do zeme a necháme stuhnúť. Prípadne ich neskôr navlečieme na špagátik, ktorý zavesíme na strom.


A takto tuhnú košíčky na balkóne.
Špaile treba zaistiť, aby držali v správnej polohe.

Na balkóne nám potom vyrástli takéto hríbiky.


A vtáčikom košíčky chutia.
To je hlavné! :)

Semienkový zápich: 
Pripravíme si tvary vystrihnuté zo starej lepenkovej škatule - hviezdičky a srdiečka, alebo iné, podľa chuti. Dieťa môže do každého tvaru vtlačiť špailu, aby sa hotové ozdoby dali zapichnúť do kvetináča. Každý kúsok kartónu potom polejeme rozpusteným tukom (mamička) a posypeme semienkami (dieťa). Potom už stačí len počkať kým tuk stuhne (chladnička to urýchli) a môžeme ozdoby pozapichovať na balkóne. Vtáčiky sa určite budú tešiť. :)


Už tuhnú v chladničke





Želám vám radostný deň. A aby ste si vždy vedeli nájsť milé potešenie. 
Letitia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Našli ste čo ste hľadali? Inšpiroval vás článok k vlastnej aktivite? Podeľte sa. Bude mi potešením a povzbudením, keď zanecháte odkaz v komentároch, alebo kliknete v miniankete pod článkom.

Hľadali ste niečo iné? Chýba vám nejaká doplňujúca informácia? Alebo sa chcete na spýtať na niečo konkrétne? Takisto môžete použiť komentáre, alebo môj e-mail. Odpoviem skoro a rada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...