nedeľa 13. novembra 2011

Vyšívaná pohľadnica

Rôzne vzory môžu na pohľadnici vzniknúť pomocou ihly a farebnej nite. Nie je to tak zložité, ako efektne to vyzerá. Ak majú menšie deti rešpekt pred vyšívaním na látke, táto technika pribúda dostatočne rýchlo, aby ich to bavilo.


Ako na to?

1. Vystrihneme si pohľadnicu s rozmerom, aký chceme mať, môže byť skladacia. Farebný papier vystrihnme len o trochu menší (aby vznikli okolo tenké biele okraje).

2. Na zadnú stranu pohľadnice (zvnútra) si nakreslíme ceruzkou línie vzoru a pozdĺž nakreslených čiar vypichujeme ihlou dierky. Teraz môžeme ceruzku vygumovať.

3. Prichytíme farebný obdĺžnik k pohľadnici (napríklad štipcom, alebo trochou lepidla aby sa pri vyšívaní nepohol), navlečieme do ihly farebnú niť podľa vlastného výberu a vyšívame cez obe vrstvy papiera naraz. Niť preťahujeme cez pripravené dierky. Takto sa nám prišije k pohľadnici aj farebný obdĺžnik, takže ho nie je treba lepiť. Len musíme dať pozor, aby sa pri vyšívaní nepohol.

Pohľad zo zadnej strany - zvnútra pozdravu.

4. Zaistíme konce nite uzlíkom a hotovo. (Ak chcete, môžete zadnú stranu zalepiť obdĺžnikom farebého papiera, ale myslím, že takto pôsobí autenticky.

Už len napísať pozdrav a môžeme našim výtvorom potešiť niekoho blízkeho.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Našli ste čo ste hľadali? Inšpiroval vás článok k vlastnej aktivite? Podeľte sa. Bude mi potešením a povzbudením, keď zanecháte odkaz v komentároch, alebo kliknete v miniankete pod článkom.

Hľadali ste niečo iné? Chýba vám nejaká doplňujúca informácia? Alebo sa chcete na spýtať na niečo konkrétne? Takisto môžete použiť komentáre, alebo môj e-mail. Odpoviem skoro a rada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...