streda 28. decembra 2011

Tri v jednom

Pozdrav, mini-darček, poznámkovník na chladničku. To všetko v jednom je výtvor o ktorý sa chcem s vami práve podeliť.


Hodí sa ako darček so želaním šťastného nového roka, dá sa poslať poštou ako pohľadnica, ale týmto spôsobom je možné vyrobiť napríklad aj pozornosť ku dňu matiek, či dňu učiteľov... Zvlášť, ak tento odkazníček vyrobí dieťa samo, či s pomocou dospelého.

Potrebujeme:
- Kúsok tvrdšieho papiera veľkosti pohľadnice (alebo väčší). Môžeme použiť napr. škatuľu od sušienok oblepenú bielym papierom, alebo čistý výkres.
- balíček odlepovacích poznámkových papierikov (poslúži aj menší blok, v čas núdze si môžeme vyrobiť trhací blok z nastrihaného papiera, zviazaného zošívačkou)
- niečo na kreslenie a zdobenie (postačia farbičky a/alebo fixky (čierna fixka) )
- lepidlo na papier
- magnetická páska (môžete ju získať z reklamných magnetov, alebo z rôznych magnetických záložiek a zápisníčkov... Alebo sa dá kúpiť v špecializovaných obchodoch). Prípadne použijete obyčajný kancelársky magnet.

Postup:
1) Na vhodný formát tvrdšieho papiera (môžeme použiť škatuľu z nejakého výrobku, alebo biely výkres) vyznačíme miesto, kde bude nalepený poznámkový blok.

2) Nakreslíme obrázok tak, aby neskôr nalepený blok zapadol do obrázku. Ja som použila myšlienku kalendára (alebo obrazu?) na stene. Plocha, kde nalepíme blok bude skrytá pod ním, takže ju netreba zdobiť (aj keď na mojom obrázku je tam nápis).


3) Na zadnú stranu  nalepíme magnetickú pásku. Ak nemáte možnosť získať pásku, môžete použiť obyčajný kancelársky magnet. Ten je ale dobré prelepiť lepiacou páskou, aby sa neodlepoval.


4) Teraz je čas vypísať na zadnú stranu prianie (pokiaľ ho chcete napísať). 


5) Na záver nalepíme zápisníček na svoje miesto. 


A hotové dielko môžeme zavesiť na chladničku. Môže nám slúžiť na poznámky čo treba kúpiť. Alebo hoci na ľúbostné odkazy medzi členmi rodiny. ;)




Našli ste čo ste hľadali? Inšpiroval vás článok k vlastnej aktivite? Alebo ste niečo podobné vyrábali už skoršie? Podeľte sa. Bude mi potešením a povzbudením, keď zanecháte odkaz v komentároch, alebo kliknete v miniankete pod článkom.

Hľadali ste niečo iné? Chýba vám nejaká doplňujúca informácia? Alebo sa chcete na spýtať na niečo konkrétne? Takisto môžete použiť komentáre, alebo môj e-mail. Odpoviem skoro a rada.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Našli ste čo ste hľadali? Inšpiroval vás článok k vlastnej aktivite? Podeľte sa. Bude mi potešením a povzbudením, keď zanecháte odkaz v komentároch, alebo kliknete v miniankete pod článkom.

Hľadali ste niečo iné? Chýba vám nejaká doplňujúca informácia? Alebo sa chcete na spýtať na niečo konkrétne? Takisto môžete použiť komentáre, alebo môj e-mail. Odpoviem skoro a rada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...