streda 28. decembra 2011

Zápalková škatuľka ako PF-ka


Chcem sa s vami podeliť o jeden nápad. Minulý rok ma u Moniky Brýdovej nadchli zápalkové škatuľky ako malé ale milé darčeky - pozdrav k novému roku. Hneď som sa rozhodla so synom pripraviť niečo podobné pre našich známych. Myslím, že je to vhodný námet na prácu s deťmi (ale kľudne aj bez detí ;) ). Vznikne nám efektný a na vstupný kapitál nenáročný darček.

Potrebujeme:
Zápalkovú škatuľku (0.10 €)
Farebný papier (z domácich zásob)
Lepidlo (z domácich zásob)
Nejaké farbičky, fixky, kontúrky, gélové pero... čo máte doma. Nevadí, ak nie sú primárne určené na papier, na papieri drží všetko.
Hodia sa raznice rôznych tvarov, drobné pečiatky a pod. Ale krása sa dá vytvoriť aj bez nich.
Tiež je možné použiť servítky s vhodným vzorom a lepidlo na dekupáž (ak nemáte, pomôžete si s trošku zriedeným disperzným lepidlom (lepidlo na papier).

Podľa zápalkovej škatuľky vystrihneme podklad v tvare obdĺžnika. Dvakrát - na spodnú aj na vrchnú stranu. Boky musia ostať nezakryté, aby bolo možné zápalky zapáliť.
Vrchný obdĺžnik zdobíme podľa vlastnej fantázie.
Ak chcete, môžete ozdobiť aj spodnú stranu - je to na vašom uvážení.
Dopíšeme nápis (PF 2012) alebo čo sa vám hodí, a hotovo. Môžete zabaliť do celofánu, alebo hneď darovať. určite sa obdarovaní potešia. :)




Tipy: 

*)  Na jednofarebný podklad prilepíme drobné tvary vyrazené raznicou z inofarebného papiera. (My sme mali len motýle, tak sme ich použili. Nikomu nevadilo, že to neboli obligátne vločky a pod.). Dozdobíme kontúrou alebo gélovým perom.

*)  Z tenkého bieleho alebo farebného papiera vystrihneme vločku (návod je napr. tu), ktorú nalepíme na podkladový obdĺžnik. Kto chce môže dozdobiť kontúrou alebo fixkou.

*)  Farebnými fixkami alebo pastelkami nakreslíme obrázok na vystrihnutý obdĺžnik tvrdšieho papiera.

*)  Obdĺžnik z tvrdšieho papiera oblepíme vhodným motívom pomocou servítkovej metódy. Efektne vyzerá, ak motív ešte dozdobíme kontúrovou farbou.

*)  Môžeme na zdobenie použiť rôzny trojrozmerný materiál. Gombíky, stužky, flitry, prípadne suché cestoviny, obilniny (šošovica) alebo stružlinky z farbičiek...
Fantázii sa medze nekladú.

Napadá vás ďalší spôsob? Neváhajte a podeľte sa oň s ostatnými v komentároch.



Pozn: Vyrobili sme omnoho viac rôznych škatuliek, ale rozdali sme ich skôr, ako som ich stihla odfotiť. 

Zaujal vás článok? Pomohol vám? Poteším sa, keď mi o sebe dáte vedieť.
Nenašli ste čo ste hľadali? Chceli by ste sa na niečo spýtať? Môžete použiť komentáre, alebo môj e-mail. Pokúsim sa odpovedať rýchlo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Našli ste čo ste hľadali? Inšpiroval vás článok k vlastnej aktivite? Podeľte sa. Bude mi potešením a povzbudením, keď zanecháte odkaz v komentároch, alebo kliknete v miniankete pod článkom.

Hľadali ste niečo iné? Chýba vám nejaká doplňujúca informácia? Alebo sa chcete na spýtať na niečo konkrétne? Takisto môžete použiť komentáre, alebo môj e-mail. Odpoviem skoro a rada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...